AAAAAAA!!! Skola på Malta, helt Crazy tankar!

Skola på Malta vad är det för någonting. Finns det några skolor där?

Jo minsann! Mina första dagar på QSI. Jag var såååå nervös på morgonen. Inte bara att det var ny klass nytt språk och ny omgivning.  Också känslan att vara hemifrån i skolan ända till klockan 16.00. Hade aldrig haft en sådan skoldag förut. Det var lite svårt på morgonen. Lite tårar hit och dit men så kom vi iväg med skolbussen. Felix var nervös från gårdagen att skolbusschauffören skulle köra som en galning så att han skulle må illa. Men det gick bra. Väl framme vid skolan så kände man redan värmen, och kände redan att det skulle bli en riktigt varm dag. I mitten av skolgården gick jag Andrea och Felix till olika håll för att möta upp med våra nya skolkamrater.

Skolklockan ringer och alla hämtar sina redskap och går in till sin helt första nya lektion. Man är spänd i kroppen, nervositeten tar över. Jag tänkte mycket dom där sekunderna jag gick in i klassrummet.  Första lektionen gick bra. Vi är nio i min klass och alla är från olika länder. Från Ryssland, Libyen, Tyskland, USA, Italien och jag från Sverige. På rasten vill man helst sitta kvar inne i matsalen. För att det är svalt och skönt. Sedan när man kommer ut från dörren så är det som en bastu. När en lektion börjar och när den slutar så ringer en skolklocka. Det tyckte vi var jätte roligt. Det fick mig att tänka på dom gamla skolorna som man ser på tv.

I helgen så har vi varit på ett shopping centrum, The Point och shoppat nya skolgrejer. Det är alltid roligt varje år man får göra det. Nya och fräscha saker.

Man får tänka att allt är nytt. Jag kan inte så mycket engelska, men det är jag här för att lära mig:-) Första tiden i skolan ska jag fokusera på att lyssna och förstå. Jag tänker att jag gör så gott jag kan.  Och såklart vara positiv mot sig själv. Det här är en rolig grej:-)

  • Marie K Fredriksson

    Så fint skivet! Jag känner riktigt din nervositet innan du går in. Lycka till med skolan, det blir säkert toppen!

    • susannekonig

      Tack! Tror också det blir bra. Allt är bara så nytt just nu:-)