Alla sinnen åter i balans

En skönt mix av lukt, syn, hörsel, känsel och smak skapar balans i vardagen.  Har varit en period där jag saknat denna balans. Flytten till Malta har hjälpt till att återskapa det som saknades. Tror inte (utan att säkert veta) det är något konkret, något som specifikt går att peka på som har ställt saker till rätta. Snarare tror jag att det är just själva miljöombytet. Allt krångligt, jobbigt och härligt som det innebär. Jag återuppstår på något underligt sätt och upplever detaljer i vardagen. Små ting som lätt fladdrar förbi när sinnena inte är i balans.

Det slog mig i lördags kväll när vi satt och åt middag ute i det ljumma vädret. Hur gott det smakade. Inte maten i sig utan hur hela dagens små händelser, tillsammans, skapat detta välbefinnande. Middagen blev som en summering av dagens alla upplevelser. En sinnenas middag:-) Skumt? Ja, kanske men jag gillar’t!

Ingredienser till en sinnenas middag…


Skön morgon. Sover länge. Frukost med nybakade briocher från bageriet runt hörnet. Fixar frukostbricka efter kostcirkelns alla regler… (exkl briochen då:-)). Frukost ute med tjejerna med rätt ostrukturerade samtal kring dagens utseende. Älskar på ett helt nytt sätt alla dessa viljor som ska tas hänsyn till. Den manliga delen av familjen bestämmer sig för att packar för en förmiddag på stranden. Snorkelutrusning, skateboard, GoPro, frisbee mm. Vi andra laddar för en förmiddag på stan.

Gåva:-)

Gåva:-)

Strosar runt på stan. Upptäcker nya ställen vi inte sett förr. Har ett mission – att hitta ett storpack galgar. Visar sig vara ett helt omöjligt uppdrag! Vägrar ge mig. Ur frustrationen väcks nya tankar- collaborative consumption! Raska steg till Zara där jag beskriver dilemmat. Lycka uppstår när personalen talar om för mig att som precis ställt ut en låda med ”gamla” galgar  vid entreen. Please, take as many as you want…..

Fikar. Pratar. Länge och mycket!

Tid

Tid

Hälsar på killen i blombussen. Han som fixar färska kryddor till mig. Fina, frodiga kryddor från Italien. Du ringer till mig någon dag innan och jag fixar….. Fantastiskt! Liljorna är stora och väldoftande denna dag. Dom får också följa med hem.

Lukt syn känsel smak.....

Lukt syn känsel smak…..

bild 2 (18)Tiden springer iväg men vad gör det? Möter upp med herrarna och byter hav mot pool. Blir lugnare så med tanke på A skräck för maneter…:-)

 

 

 

 

 

Smått och gott handlas till middagen, därtill ett gott vin. Med kryddor, grönsaker, räkor går jag loss i köket. Flow. Ingen kokbok. Inga måttredskap idag. Sinnesstämningen får fungera som kokbok. Hen vinner stort:-)

hackade grönt

Raita’n görs först. Den gillar ju att stå till sig tills att kummin och koriander luken sprider sig i hela köket…

raita

 

Fräser…

Grönsaker i wokSkalar…

Räkor

Smaksätter…Dinner is served <3

Tallrik med mat

Riċetti huma disponibbli jekk mixtieq!

/Sus

 

 

 

 • Nu blir jag jättehungrig. Det ser mycket snyggt ut på bild. Och ser ut att smaka härligt. Det är Johan som ska fixa middag idag. Jag har kokat egen marmelad från våra pyttesmå apelsiner. Det blev 10 burkar och tog LÅNG tid att fixa. Dessutom lagt in de sista paprikorna. Phu, känner mig färdig med hushållsarbete just nu. Nu börjar det dofta från köket. Det ska bli lite lyxigt att få middag av maken.
  Här har nu hösten kommit. Idag plockade jag de sista daggkåporna och några nävor.
  Det vimlar av ryska ubåtar i vår skärgård. Vi borde snarast gå med i NATO, men det vill nog inte socialdemokraterna. Vi har en mycket svag regering. Stora kramar till Er alla från Harriet och Johan

  • susannekonig

   Finaste Harriet!
   Det är så härligt att få dina kommentarer. Du är så klok och är det någon som skulle blivit stadsminister så är det väl du:-)

   Tack för fin rapport från hösten i Sverige!
   Kramar