Black Friday och annat

 

bild 2 (5)Det är Black friday och vår i luften och med dom följer galna vårkänslor. Det är så underbart att helt plötsligt få besök av dom. Speciellt i november. En helt ny erfarenhet som jag välkomnar ofta och mycket! Lov och häng med kiddozarna som började veckan bidrar säkert till ruset. I måndags packade vi schysst ”skate” lunch bestående av Mc Donaldswraps (jag vet, skitdålig mat men ibland så!), hoppade på en buss som tog oss till Maltas största skatepark. Brädan under armen och hjälmen på ryggan.  F som är våran brädåkare var supertaggad. Lite roligt det där med, vad vi väljer att se, det ser vi.  Redan första dagen F tog  skolbussen (som passerar rampen på väg till skolan) noterade han parken. Själv har jag sprungit i de trakterna säkert 10 ggr och aldrig lagt märke till den…. Ja, ja nu tog vi oss dit och hade urkul! Konstaterade dock att skydd måste införskaffas. MÅNGA! Jag ska verkligen försöka lära mig detta. Och fort måste det gå, för hur länge tror ni att Felix tycker det är kul att hänga med morsan i parken:-)

bild 1 (5)


Varför kommer man alltid på vad man ska säga när det är försent! Oftast händer det dom gånger när man överrumplas och hamnar i situationer som gör en stum! Precis det hände när jag var med tjejerna på golfbanan i veckan. Jag har gått in och fixat lite dricka och annat gott som vi ska ha med oss runt på rundan. I dörren till klubbförådet möts jag av en F som ser helt livrädd ut. Mamma, det är en kärring där inne som säger massa konstiga saker till mig. Du måste hjälpa mig. Valet av ordet kärring får mig att förstå att det är något som är på tok:-) Inte alltför oftas använt! Kärringen kommer fram till mig och säger det har kommit in klagomål från tävlingen i lördags. Några damer på klubben tycker att din dotter har för kort kjol. Andas. Andas. Andas Sus! Lyssna, lyssna, lyssna. Tänk, tänk, tänk innan du exploderar! När jag lyssnat, andats och tänkt tar jag sats och sammanfattar  ”lugnt” och ”sansat” mina åsikter kring det kärringen just talat om för mig.

  1. I klubbens dresscode regler står ingenting skrivet kring laglig längd på kjolar. Om det finns undantag i dessa regler så är det ingen som har informerat oss kring detta.
  2. Idag designar de stora sportmärkerna golfkjolar som är korta. Det betyder att vi som vill,  slipper se ut som tanter när vi spelar golf! För din infomation så barn min dotter på lördagens tävling, den senaste golfkjolen som Nike tagit fram.
  3. Malta är för litet för att ha juniortävlingar varför mina döttrar ”tvingas” spela i seniortävlingen. För damerna som klagat skulle jag vilja föreslå ett studiebesök på någon av tävlingarna på juniortouren. Skulle resultera i förståelse och antagligen en ”nakenchock”:-)
  4. Min dotter är en extremt duktig junior som är här för att spela golf och utveckla sitt spel. Jag trodde att alla lady’s här på klubben också delade detta fokus!

Kärringen ser lite besvärad ut och fortsätter jag är ledsen men min uppgift är bara att framföra de åsikter som jag hört. Plötsligt tar samtalet en helt ny vändning och det som nu kommer ut ur kärringens mun….. du vet, det är många äldre män här ute och du (läs vi) vill väl inte att dom ska lockas av att titta på de unga tjejerna. 

Explosion! Hela kroppen exploderar och nu tar jag i ifrån tårna och avslutar detta absurda samtal ok, it’s that what all this is about, then this club has big problems…..

bild (5)Asså, galet! Svartsjuka tanter med gubbsjuka män- ni ger er inte på mig och mina snygga tjejer! Det kan jag lova! Funderar mycket på denna händelse och det är bara att inse att min ”lilla” tjej börjar bli stor och detta är bara början. Mycket galet och sjukt i samhället som kommer med det. Men en sak är säkert- jag (vi) kommer alltid att finnas där när ni behöver<3.

Ja, ja, när vi väl släppt detta och tjejerna pratat av sig sin ilska så hade vi en kanondag på banan! Alla tre i korta, korta kjolar:-)


Innan jag flyttade till ön satt jag varje månad i nämndmöte. I barn och utbildningsnämnden. På sista mötet innan sommaren var den hetaste frågan på agendan skolmaten. En konsult hade anställts för att lägga en strategi för att uppnå målet om en hälsosam, ekologisk och miljömedventen kost i kommunens skolor. Serveras det fruktyoghurt till mellis eller limpa utan rågmjöl i blir det ramaskri bland föräldrarna och rektorns mobil går varm. Bra tycker jag. Kan dock inte låta bli att skratta när F kommer hem och berättar om sina upplevelser på hemkunskapen. Wraps gjorda på tacobröd fyllda med chokladsås, bananer och glass. Frågor på det? Barnen ska ju bli självständiga, lära sig att en dag fixa middagen själva…..:-) Sockerchockad F tackar då inte nej. Glädjer mig dock åt att han iaf reagerar.  Allmänt är vi så galet kostmedvetna just nu. Det är relativt lätt att få tag på hälsosam mat både i affärer och på resturanger. Dock inget jag upplever här på ön. Beställer jag en sandwich får jag halva tallriken med chips. Beställer jag en sallad får jag halva tallriken med coleslaw. Nej, en lunchresturang som serverar raw food är vad ön behöver! Undersöker intresset!

bild 2 (6)

I helgen kommer mor och far! Skyltsöndag ska avverkas! Julgran ska INTE inhandlas. Till er som klagar på att julgranarna är dyra…. här på ön får du ge  €50 för en liten, oansenlig gran. Dock levererad i kruka:-) Kanske ska jag köpa en och låta dyrgripen konserveras. Undrar just från var import av granar sker?

bild 3 (4)

bild 4 Avslutar med den STORA frågan ”Good or bad news?”  Ska fundera på saken……

Għalija it-tweġiba hija faċli!

Fina helgen till er alla!

/Sus