Galet firande på avstånd

Sen jag senast hängde här har jag gått i Kungsan under körsbärsträden, handlat avslutningsklänningar, druckit rödvin nedkylt av försommarnattens kyla, firat studenter i olika åldrar, hört sång från överfyllda studentflak, plockat midsommarblomster, smörblommor samt satt syrenkvistar i en vas. Jag har sjungit den blomstertid i diverse kyrkor och på skolgårdar med tårar rinnande längs med kinderna. Klivit på Vaxholmsbåtens första tur för säsongen samt åkt fritt fall på Grönalund. Har sett barnens kompisar som plötsligt blivit stora och står i balklännning redo för livets första bal….  Som jordgubben i filen (?) har jag självklart sett Måns vinna ”hela skiten” ! Allt detta har jag fått uppleva. Inte på plats men virtuellt:-) Maj, juni bjuder verkligen på tillfällen som får känslorna att åka berg o dal bana. Tänker att det måste vara Sveriges majsols strålar som injecerar D- vitamin. En välbehövlig påfyllning av dito förråd som sinat under årets mörka månader. Tack vänner för alla upplevelser ni delar!
Samtidigt läser jag om de som inte har hela sommaren utstakad och blir glad över att mina barn sålt majblommor år efter år – Kom ihåg, det går till bra och viktiga insatser. Nu har jag några dagar kvar på ön innan jag själv ska ta lite semester och då verkligen försöka dra mitt strå till stacken. På ett eller annat sätt. Om det så blir aktiviteter i ladan eller som pedagog på sommarskola det får vi se.

Här blev det inte så mycket av vad skolavslutningar heter. Istället åkte gänget till Sverige lite tidigare för att hinna med alla golftävlingar som satt igång. Härligt att se gänget komma hem sista dagen från skolan och brista ut i ”SOMMARLOV!”. Dom har verkligen vuxit in i den nya skolan på ett fint sätt och ser fram emot att börja i augusti igen. Tack gode…. säger jag. Vi firade med härlig middag på stan, bad i havet och fotogalenskap nere vid klipporna.

IMG_1872

Gosse- titta in i kameran!

IMG_1871

Blev inget julkort men här kommer MIDSOMMARKORT!

IMG_1893

Vi som gillar att stå upp-och-ned;-)

IMG_1883

This girl loves photosessions…..

IMG_1890

LOL

Vet att min kryddträdgård väntar på mig……. Snart byter jag snart ön och havet till åkrarna och ljusa nätter för några veckor. Vackert på ett helt annat sätt. Helt galet hur mycket jag saknar mitt Skåne.  Det är där jag kommer vara. Så mycket jag bara kan. Bloggen byter också till sommarskrud och i sommar hänger jag här. Kul om ni hänger med. Men först ska jag egoboosta några dagar:-)

IMG_1827

sim”hallen” nyrenoverad och inbjudande! Love it!

Passar på att önska er alla en fin midsommar!

Kram/Sus

This entry was posted in Malta.