Hitta balansen…..

Gräset är grönare på andra sidan…..? Finns det någon sanning i det ordspråket? Skulle ni ställt den frågan till min son igår kväll så hade ni fått ett högt och bestämt JA! I detta fall handlar det om skolan. Jag kämpar just nu, denna morgon, med att ta mig igenom bakslag nummer 1. Lyssnar in, funderar och analyserar i oändlighet…! Önskar ibland att jag inte funderade så mycket. Självklart är allt min son säger till mig det ända rätta och sanningen med stort S! I alla fall i hans lilla kropp. I skolan i Sverige behöver vi inte skriva så mycket. Behöver vi inte läsa så mycket. Behöver vi inte stå på led och vänta på alla. I Sverige går vi inte i skolan till kl. 16. I skolan i Sverige finns det inga dumma regler och det är inte lika varmt. Ok, det kan låta fjantigt och egentligen vill jag bara högt och ljudligt predika för honom. Tänkt vad du lär dig mycket saker. Tänk vad du får träna din engelska. Skönt att det är lite ordning och reda (det saknas i svensk skola alltför oftast). Njut av värmen, gosse! Men det är här vi vuxna måste tänka till en extra gång. Min sons och mina referensramar är mil ifrån varandra. Jag ligger 32 år före honom rent erfarenhetsmässigt. Jag kan inte bara klampa in och tala om för honom hur saker och ting ÄR! Det gäller att ta fram vågen, lyssna in och sen väga saker och ting med hög precision. Väga mina erfarenheter och vuxna klokhet (:-)) mot hans tankar och känslor och därefter hitta en ok balans. Jag säger ok för helt rätt blir det ju aldrig. Det gäller att inte hamna i fällan- att erbjuda för många alternativ! I stället ta detta tillfälle till att träna på att ibland måste vi ge saker och ting en extra chans. Gilla läget helt enkelt. Acceptera och försöka göra det bästa av situationen. Jag tror att jag har bestämt mig för att det är det bästa just nu. Lugnt och stilla och helt utan en massa hurtiga hejjarop om hur bra allt kommer att bli. Jag väntar med hurra ropen till sonen själv bjuder in till dom. Och då jäklar ska vi fira tillsammans:-)

Hope inti tħoss ħajja bilanċjata illum! (Hoppas ni känner balans i livet idag)

/Sus

Ibland är dock gräset grönare……vet att dom blommar nu – finns inget vackrare:-) Tack Ellinor för bilden.

 

This entry was posted in Skola.
 • Marie K Fredriksson

  Du är en klok mamma, med en mycket klok son. Styrka till er båda! ♡
  ”Tänk på attbde allra minsta kan vara de största hjältarna” -Nalle Puh

  • susannekonig

   Tack för fina ord, Marie. Ja du har ju erfarenhet av detta… Vi kämpar på! Idag känns allt bättre. Felix gjorde tom pannkakor till lunchlåda idag. Full fart!
   Kram

 • Björn Holmberg

  Det kan ta tid att acceptera en helt ny miljö, särskilt för ett barn. Men med din kraft kommer det att bli bra är min övertygelse. Kram!

  • susannekonig

   Vän!
   Tack för fina ord!
   Haha, hoppas kraften håller i sig. Försöker verkligen hitta källor att fylla på kontinuerligt:-)

   Stor kram till dig och din!
   /Sus

 • Nathalie

  Kram till er alla! Det är ganska svårt att få balans i livet men tyvärr inte så svårt att förlora den. Hejja er! Något som slår mig är även storheten i Felix jämförande…tänk att få vara så ung och så medveten om att saker och ting kan fungera så olika…jag menar…hur mycket erfarenhet ger inte det!
  Kram!