Höststormar och fuktiga lakan….

Så var det dagt att lämna palmerna och sommarsolen för ett tag och bege oss till vårt andra hem, Österrike. Jag ser fram emot hög, frisk alpluft. Tänker att det är sunt att låta lungorna vila sig ifrån ”storstadens” ångor för en stund. Låta öronen pausa från julmusiken som den senaste veckan har skrålat ut ur högtalarna på gatan. Låta kroppen ta ledigt från solens farliga strålar. Nä, det ligger inte så mycket sanning i det jag just skrivit men visst ska det bli skönt att byta miljö en liten stund. Vi har ju länge drömt om att kunna välja vinter. Alltså åka till snön NÄR vi vill ha den, alltså inte 07.00 då alla ska till jobb och skola… Nu gör vi det för första gången. Vi väljer:-)

Sitter på planet, som för övrigt har flygvärdinnor iklädda jeans och kavaj. Mycket sympatiskt och modernt i jämförelse mot de vanliga 80- tals kostymer i galet fula färgkominationer. Hejja Air Berlin. Försöker samla ihop alla intryck från den gågna veckan. Precis som alltid är december en hektisk månad. Nu har jag för första gången spenderat denna månad på en ö i Medelhavet. Så lika men samtidigt så kolossalt olika. Visst är det julpynt och julmusik överallt. Julklappar ska inhandlas och skolkoncerter och avslutningar ska besökas. Jobb ska avslutas och betyg ska delas ut. MEN jag har inte åkt runt och letat parkeringsplats, har inte svettats i diverse varuhus, köpcentrum i jakt på att finna alla underliga prylar som fyller önskelistorna. Jag har inte suttit på evighetslånga bussfärder stressad över att inte hinna till luciatåget. Inte tvingat upp skoltrötta barn, med påsar under ögonen, okristligt tidigt. Sluppigt ta hand om ledsna barn sönderstressade av ohälsosam betygshets. Istället har jag lugnt och stilla knallat runt i centrum (det gör du på en eftermiddag), inhandlat julklappar och avslutat shoppingen med ett glas vin i solen på någon trevlig uteservering. Jag har låtit springskorna ta mig till avslutning och julkonsert. Fått uppleva och dela barnens känsla av medvind. Den känslan när hårt arbete ger resultat. En känsla som inte alltid befunnit sig i tidigare skolor.

IMG_6218 IMG_6238

 

 

Att krypa ner i blöta lakan är något nytt för familjen. Förstår att det tillhör vintern här. Mycket trix och fix med avfuktare och passande värmekällor. Allt för att slippa ta på sig en lagom skrynklig skjorta varje morgon. Otroligt häftiga omslag i vädret senaste veckan. Ena dagen badar vi för att nästa dag beskåda poolen sköljas över av resliga vågor. Vädrets makter ger mig kraft:-) Gillart!

IMG_6213


Bland kostym/dräkt klädda föräldrar satt jag ”raggarduschad” och lyssnade på julkonsert. Förenade nytta med nöje trots barnens önskan om att INTE se mor i löparkläder på skolan. Med tårfyllda ögon njöt jag av både sång, spel och diktläsning. Härligt och antagligen bara vackert med en mors öron…:-)

Ännu en gång slår det mig hur viktigt det är att byta ”liv” ibland. Plötsligt blir det som att alla invanda händelser åter väcks till liv! Ekorrhjulet har stannat och jag klivit av:-)

Ejja go skiing!

/Sus