Känner lycka….

Två doser London, lite Afrika, en gnutta Arabien och massor av sol. Följ med till Malta – den ultimata destinationen för alla med beslutsångest (Vagabond). Många har vetat att vi länge har haft funderingar på att bosätta oss utomlands. Fler har frågat varför det blev just Malta. Har funderat på ett bra svar och så plötsligt stod den där! Förklaringen. Kort och koncis men ack så klockren!bild 5 (1)

Nu har vi varit utlandssvenskar drygt en vecka. Det rullar på och jag känner sån energi varje morgon när M väcker mig (ja, jag har en väckarklocka som går live).  Ett för mig unikt tillstånd. Ni som känner mig vet hur sjukligt morgontrött jag är. Varje dag är liksom fylld av överraskningar. Vill barnen gå till skolan? Vilka nya vägar ska jag upptäcka? Vilken ny mat ska jag äta? Vilken lunchrestaurang ska jag hamna på? Vilka nya människor ska jag möta? Vilka språk ska jag försöka göra mig förstådd på? Vilka nya badklippor finner jag? Kommer vårt bagage idag? Vilka ”fixar” saker kommer jag kunna stryka från min to-do list? Ja, ingen dag är den andra lik. Det enda som hittills inte varit någon överraskning är den klarblå himlen och den värmande solen som ler mot oss:-) 

Barnens värsta skolchock har lagt sig. De har satt betyg på skolan varje dag sedan de började och än så länge så går dom stadigt uppåt. Eftermiddagarna påminner mig om när jag jobbade i skolan och återsåg min klass efter ett långt sommarlov. Då alla ville berätta i timmar om allt som hänt. Skillnaden är att här hemma finns det tid för berättelser (vilket det borde i skolan också…) Dock får vi köra ”air time” när vi ses på em så inte alla pratar i mun på varandra. Fint att få uppleva och dela allt med varandra. Har saknat lyssnandes och berättandets magi på sista tiden. Har varit svårt att hinna med det mellan alla aktiviteter och skjutsande överallt. Får njuta så länge det håller i sig. Redan smyger sig aktiviteterna sig inpå…

bild 3 (4)I söndags tog jag med mig tjejerna till golfklubben. Självklart var det inte första gången för tjejerna. Dom var där med M redan andra dagen här på ön:-) Dock var det första gången vi spelade banan. Fin bana men tätt mellan hålen.  Glad att vi var rätt ensamma. Golfbanan ligger en kvart med bil från oss. Den kommer bli välbesökt. Efter ett år här lovar jag att vi kan spela banan med förbundna ögon…. Golfträningen börjar i mitten på september, alltså ungefär då träningen brukar sluta i Sverige. Det ser tjejerna fram emot. Fotboll är också på gång. Hittade via kontakter en soccerclub i närheten. Mailade dom och inte vet jag om det var min engelska eller vad?  men fick idag svar från Mr President of the Raiders F.T that participates in the National Womens League in Malta. Sådärja! Det låter ju toppen. In i ligan bara girls! På samma sports club kör dom basket. Nästa mission blir att få in Felix där. Tills dess får han nöja sig med basketmatcherna som tydligen pågår under varje rast på skolan. Rektor Mr Fischer är amerikansk basketcoach och vad jag förstått brukar han också delta aktivt:-). Haha, ja ni hör ju. Snart är vi inne i ekorrhjulet igen:-) 

bild 4 (2)Bil eller inte är ett issue just nu. Vi som varit beroende av bil i Sverige tycker ju att det vore så himla skönt att slippa. Folk vi träffar här tycker absolut att, en bil måste man ha. Jag tycker bussen funkar perfekt so far. Dom går lite när dom vill. Kör som galningar. Bälten är inte att tala om. Biljetten kostar i stort sett ingenting. För 1.50€ kan jag åka hur mycket buss jag vill under en dag:-) Känns som om jag sitter på en sightseeing buss varje gång. Så mycket att se och upptäcka under vägen. Love it! Vi får se framöver. Kanske en liten då. Men först blir det övningskörning (vänsterkörning…)på tidiga söndagsmorgnar för min del. Säkert ett perfekt äktenskapstest. Eller vad tror du M:-)

I morrn kommer våra första gäster! Från Österrike kommer Dr Christof med sällskap. Underbart och väldigt, väldigt intensivt. Precis som det ska vara när han är här:-)

Nu börjar klockan bli sent. Finns så mycket att skriva om. Kul att så många har hittat hit och följer med på färden. Och ni, har ni frågor eller funderingar så gå in under kontakt  och skriv så ska jag försöka att svar på dom.Och ja, jag lovar att skriva mer om skolan för er som har önskat. Mina gästbloggare hjälper till:-)

A filgħaxija multa li inti kollha! (En fin kväll till er alla)

/Sus

This entry was posted in Bo, Malta.
 • Roligt att läsa och lycka till! 🙂

  • susannekonig

   Lasse!
   Kul att du har hittat hit och TACK för lyckönskningar. Kan behövas:-)
   /sus