Lång färd mot Malta….

Solen och den blåa himlen är tillbaka och glad för det är jag. Helgens åskoväder var inte alls bra för min hälsa:-) A var klok nog att stoppa  öronproppar i öronen och när jag insåg att det inte skulle handla om en eller max två smällar så gjorde jag detsamma. Såg inte alls smart ut med två orange’a tussar som stack ut från öronen men det blev tyst och mitt inre lugn kom tillbaka:-). Har inte skrivit på ett tag. Märker att dagarna går fortare nu. Antar att det betyder att vi sakta men säkert börjar hitta just våran vardag på ön i medelhavet. Varje dag, en (eller fler) erfarenhet rikare. Erfarenheter som blir till rutiner. Rutiner som jag känner att jag trivs väldigt bra med. Dom är nya, hälsosamma och blir till av vilja snarare än av måsten. F sa härom morgonen, sen vi kom hit har det känts så lätt att komma upp på morgonen. Det är liksom ljust och varmt vilket gör att man känner att det är morgon… Ni som känner mig vet att jag nöjt drog på smilbanden när jag hörde detta. Jag är nämnligen en förespråkare av flextid. Flextid som styrs av solens upp och nedgång:-)

Golfsäsongen börjar i morrn. Tjejerna som spelar mycket golf har kommit in fint i klubben. Det tisslas och tasslas om the sweeds. Dom som spelar i snygga kjolar och slår sååå långt:-). Vi var på informationsmöte kring juniorträningen i veckan och som vanligt inom golfen så diskuterades det kring hur vi skapar gemenskap och teamanda bland juniorerna. En extra svår gåta inom golfen. Eller inom individuella sporter allmänt. Speciellt bland de yngre juniorerna krävs att man tänker till lite extra. Om inte, är det lätt att golfen väljs bort mot en lagsport. Ibland tycker jag dock att vi glömmer att det finns en tjusning med just det individuella i ”ensamsporter”.  Att vi är ganska många på planeten som tycker det är skönt att inte alltid umgås i grupp. Jag är själv en av dom som, när det kommer till sport och träning, gärna väljer ”ensamheten”. Tennis, golf, löpning……. Så länge det finns valfrihet och valet är fritt brukar det bli bra. Tjejerna var placerade i ”eagle” gruppen:-)  En grupp om fyra tjejer i ungefär samma ålder. Träning två gånger i veckan och tävling varje lördag. Något säger mig att det kommer bli mycket golf framöver. Härligt!

Onsdagshäng på klubben

Onsdagshäng på klubben

Samma kväll var vi inbjudna till drink på Sportklubben. En tradition för att välkomna nya medlemmar. Det var snittar och mingel tillsammans med delar av ledningen (här har ni lite att jobba på SATS…:-)) Sportklubben ligger på samma område som golfbanan. Ett stort område med 19 tennisbanor, squash, poolområde, restauranger, gym mm.  Känns som om vi kommer hänga en hel del där på helgerna. En lekplats för hela familjen:-) Jag vet att jag tjatar om det i bloggen men VÄLDIGT skönt att ha allt på samma ställe och slippa använda helgernas dyrbara tid till att köra ”taxi” till diverse aktiviteter.

bild 2 (19) bild 1 (17)

Å så kom dom tillslut! Lådorna! Hade nästan tappat hoppet. När dom väl stod där, uppradade utanför dörren insåg jag att jag inte minns vad jag packat ner. 30 fyllda kartonger! Med vad? Jag saknar ju egentligen ingenting. Ja, det ska vara kameran, högtalarna och mina golfklubbor, that’s it! Resten då? Skrämmer mig hur mycket onödiga saker jag omger mig av. Som jag tror jag behöver. Blir lite avis på  människor som vågar ta steget,  som säljer allt (nästan) de har och börjar om på ny kula.  Kanske jag helt enkelt ska skippa att packa upp vissa kartonger. Sända dom åter till Sverige….

bild 3 (14)

Blommorna! Dom var jag väldigt nyfiken på. Ett mirakel om de överlevt 6 veckor i en kartong. Varför jag packade ner blommor? Jo, sån är jag. Mina blommor får ofta följa med mig. Både på bilresor och flygresor. Denna gång fick dom en båttur.  En lång sådan! Vet inte om det kanske är något som ligger i generna. Antagligen med tanke på hur mor och far min behandlar sina tomatplantor på våren. Som älskade husdjur som får följa med överallt:-).

Längst ner i en kartong, under ett antal jackor finner jag dom tillslut.  Bleka, avmagrade med frasiga kanter låg dom där tätt hopkurade tillsammans. Likt ett gäng flyktingar som flytt för sina liv. Som suttit mörkt och trångt i något maskinrum under en lång, tuff resa över havet. Kände mig, för en kort stund, som en lifesaver när jag befriade blommorna, en efter en från kartongens mörker. Gav dom vatten och näring och lämnade dom till att bada i solens strålar! Nu är det bara att hålla tummarna. Fortsättning följer…..

Katten håller råttorna borta. Myror håller ormarna borta. Fåglar som låter mycket håller skitande duvor borta?! Jo, så är det om du frågar min landlord…..Finklagade och fick dessa! Vet inte vad jag ska tycka? Ganska jobbiga husdjur faktiskt och inte speciellt gulliga heller! Duvorna? Ja dom sitter mest och skrattar åt det hela:-)

Nu är det helg och på söndag får vi besök igen! Härligt! Denna gång från Sverige. I du är efterlängtad och så mycket välkommen!

Ħamiem Dirty aktar milli meħtieġ

Solig och bästa helgen till er alla!

/Sus

 

 • Micke Kinning

  Ha ha det finns alltså inga vanliga fåglar, endast duvor. Strange men det låter vackert. Trevlig helg på er allihop.

  • susannekonig

   Visst finns det andra fåglar men inga som smutsar ner så väldigt….:-)
   Hoppas er helg var höstfin!