Mot nya mål….!

”Bara en dröm” säger snusförnuftet. Då har man glömt att drömmar skapar verklighet

Jisses nu stormar det på ön! Regnskurarna kommer och går. Passerar över oss lika fort som de dyker upp. Möblerna på terassen lever sitt egna liv och varje morgon ser platsen ut som efter en bättre fest…Stolarn har bytt plats, grillen flyttat från ena sidan till den andra, löv som ligger jämt utspridda, poolen fylld med saker och ting som följt med vinden. Går ut där varje morgon och hälsar på världen, noterar kaoset, vänder och går in igen. Ingen idé att städa upp. Inte än. Men snart njuter vi solen igen. Känner att det är på gång. Plötsligt kommer det dagar då solen steker och havet ligger alldeles stilla. Som den bästa sommardagen vi kan minnas.

IMG_7078

Tjejernas Sverigeresa bjöd på många möten och aktiviteter. Otroligt härligt att (på avstånd) följa deras upplevelser och höra dem berätta när de väl var hemma igen. Fin träning med ”hemmaklubb” och tränare. Märktes att dem haft bra träningsmöjligheter här på ön under hela hösten. Stora framsteg:-) Skön känsla för dem båda. Sleep over party med kompisarna var såklart en hit. Mycket att prata om. Flera månader av skvaller att ta igen. Kusin L fick oväntat besök på sin födelsedag. Alltid lika kul att överraska! Så, hur var det då att åka tillbaka till ön efter att under några dagar fått smaka på det invanda, det så väl kända livet. Överraskande men samtidigt så glädjande (för ett föräldrahjärta), tyckte tjejerna att det var JÄTTESKÖNT att komma hem igen. Det är nog så i alla fall, att hemma är och förblir där du har dina saker, dina nära och kära. Där din vardag rullar. F och jag var supernöjda med vår helg som vi avslutade med en heldag på Hiltons spa. Kallbad, varmbad, bastu i diverse former och slappande. Så skönt att vi var tvugna att ta med tjejerna dit helgen efter. Får nog bli ett besök till innan spa’t byts ut mot snorkling bland fiskarna i medelhavet och relaxande på varma klippor.

IMG_7020Alla hjärtansdag. Högtid? Ja, självklart och som vi som har som nyårslöfte att alla högtider ska firas stort! En deal är en deal. Dagen översvämmades med hjärtan i alla dess färger och former. Presenter delades ut och frukosten gick i kärlekens tecken. Alla hade bidragit på sitt sätt. Skillnade detta år var att lite fransk romantik smög sin in;-) Måste erkänna att det är rätt kul att gå all in ibland.

IMG_7018 IMG_7019

Kvällen avslutades med en kväll på tu man hand med mitt <3. God mat, gott vin och härliga samtal.

IMG_6977 IMG_6976 IMG_6972


Yoga, styrketräning, många mil under löparskorna och härliga tips från erfarna vänner tog mig så mot mitt mål. Malta Marathon. Det var utlovat storm, regn och åska vilket gav mig magknip kvällen innan. Jag tycker ju inte om åska och bara tanken på att springa omgiven av blixtrar på himlen fick mig att tänka: jag ställer in. Skiter i allt! Lycka, den lycka när jag dagen D väcks tidigt av väckarklockan och en klarblå himmel möter mig. Vilken jäkla kick! Med redig grötfrukost lite lagom bearbetad av magsäcken och kroppen preppad med massa vatten stod jag redo på startlinjen. Tyvärr kom jag väldigt långt bak i starten, oruttinerad, så när startskottet väl gick så stod jag, och en väldigt massa löpare omkring mig, alldeles stilla… Långsamt började horden förflytta sig långsamt framåt och turen från den tysta staden (Mdina) mot målet kunde börja. Två podcastavsnitt senare var jag framme. Fylld av lycka sprang jag in i mål påhejjad av familjen. Regn och hagelbyar resulterade i att folkfesten längs med sträckan uteblev men tack alla tappra som tagit sig ut för att hejja på oss löpare och ni fina musikanter som stod och spelade längs vägen. Det värmde och gav energi. Bjuder på en ganska förvirrande sammanfattning vid målgången :-).

Nu nya tag mot nästa punkt på listan some day…

Ħalli rebbiegħa come!

/Sus