Nattaktiviteter och pensionärssnack….(om vädret)

IMG_0564Klockan är 07.00 när väckarklockan ringer. Termometern står på trevliga 17 grader. Himlens intensiva blåa färg är det första jag ser. Konstaterar att täcket känns torrt. Tar ner morgonrocken från kroken men slänger den på sängen. Den behövs inte denna morgon. Knallar förbi dörren till terassen. Fläker upp skjutdörrarna. Ställer mig i öppningen och fyller lungorna med Medelhavets friska luft. Knallar nerför trappen. Pölarna med vatten lyser med sin frånvaro (ni vet, Ac’ns varma luft som vid mötet med det kalla fönstret gått från gasform till flytande form. Bildar tunga vattensamlingar som tillslut fallit ner i trappen i form av stora vattendroppar) Tar min morgondusch. Sträcker mig mot handduken och ler. Känslan den känslan av en TORR handduk mot din kropp. Går ut till tvättstugan. Tvätten som hängt på tork under stjärnorna är torr. Hur är det möjligt? Med en ljus blick och en varm känsla i magen möter jag dagen!

Det har äntligen vänt! Öns vinter är över. Fukten borta. Värmen tillbaka! Ilandsproblem, jag vet! Men ön är verkligen inte utrustad för mer än två månaders vinter. Det är inget jag kommit på själv utan får medhåll från varje Maltes jag träffar. Suck och stön. Världen är upp och ner. Sverige får vår i mars och Malta får snö (eller hagel iaf…) när våren förväntas stå i full blom. Precis som vår kropp beter sig annorlunda och gör lite som den vill när vi inte mår bra gör nu moder jord. Låt oss alla tänka på det och göra allt vi kan….ja ni vet!


Ibland önskar jag att jag inte var så feg. Önskar att alla erfarenheter som byggt upp vissa spärrar i mig var som bortblåsta. Ville den natten så gärna packa min ryggsäck med sovsäck och liggunderlag. Fylla termosen med kaffe och lägga smörgåspapper mellan brödskivorna. Göra en riktig Dagobertsmörgås. Vandra runt i staden och möta natten och dess människor. Rulla ut sängen i närmaste gränd när tröttheten tog över.. Istället blev det att böna och be till min käraste att jobba som min livvakt under nattens timmar. Med lite kreativt övertygande om att att det är jättespännande att knalla runt i staden under hela natten, fick jag med honom! Iaf till klockan 04.00! Sen fick jag skapa själv;-) Trots att sovsäcken och liggunderlaget uteblev var det helt fantastisk att se staden vakna och somna. Lite extra speciellt var de tidiga morgontimmarna. Ljuset, människorna, lukterna, aktiviteten, mystiken och kaffelukten som spred sig över staden! Bara jag och min kamera. Under ett dygn släppte jag allt annat och la all mitt fokus på människorna runt omkring mig i staden. Observerade och lyssnade till alla berättelser som berättades till mig genom bilderna. Jag som är en riktig sjusovare och icke morgonmänniska ”tvingades” upp och fick uppleva en, för mig, helt ny värld. Kommer ställa klockan många tidiga morgnar framöver:-). Som en av 2030 deltagare ifrån 630 städer från 101 länder deltog jag i 24 hour project. Har ni en stund över kan jag varmt rekommendera att gå in och titta på alla fantastiska bilder från världens alla hörn som togs under detta dygn.

7.13am

En av mina favoriter från dygnet. Vånda en tidig, tidig lördagsmorgon….


Har inte längtat till Sverige nämnvärt sen jag landade på ön i slutet av Augusti men sen den dagen det blev bestämt att vi skulle spendera påsken i Skåne har jag längtat som ett litet barn längtar till sin födelsedag. Nu dagarna innan avfärd har jag räknat timmarna… Numer är det dessutom en fröjd att resa med hela familjen. Alla pysslar på sitt sätt för att få flygtimmarna att gå.

Full sysselsättning...

Full sysselsättning…

Jinstemgħu fuq fil Skåne! (Hörs vidare från Skåne!)

/Sus

This entry was posted in Malta.