Ön lyses upp…

Så var det min tur! Den varmaste, soligaste, finaste dagen i november kommer den. ”Hem”längtan! Funderar på varför? Får också frågan varför? Kan inte svara på det. Inte är det novembervädret i alla fall:-) Skyller på de sociala medierna med alla dessa bilder på kompisar som kramas, skrattar och har kul tillsammans!  Eller var det kanske igår kväll när fyra chattar öppnades samtidigt med fina vänner som ville chatta! Saknaden av IRL blir påtaglig och jag vill också vara där! Eller egentligen vill jag att alla ska vara här! I solen. I värmen. I ljuset. Med mig:-). Får nog bli en liten tripp hem efter jul. Nu gläds jag åt att mor och far kommer till ön nästa helg. Härligt! Och vet ni, igår hade vi  kära P och B på middag, skypemiddag.  Från den lilla ön i Stockholms skärgård smög dom in vid middagsbordet via ”paddan”. Galet bra! Mer sånt!


Är tillbaka i löparspåret igen! Tack gode att hostan har försvunnit. Det känns verkligen att den tagit musten ur mig. Sakta men säkert laddar jag nu vidare för maran i februari:-) med yoga, simning, styrka och löpning. Har fått tips om lite längre rundor som tar mig till nya ställen på ön. Tänkte också minska på croissantintaget….Haha, har värsta hypen inför detta lopp trots att dom vana talar om för mig att äh, det är bara en halvmara. Bara att springa!  Men jag tycker det är kul ju! Första gången är alltid den första. Jag tänker gå in för det till 100 %!

IMG_0117

Träningen smittade av sig på barnen idag:-)

bild (2)Visst blir det adventsstämning här på ön också. Affärerna svämmar över av julgranskulor i regnbågens alla färger. Det ena skyltfönstret pråligare än det andra. Tusentals lampor smyckar vägar och husfasader. Neonljustet liksom kryper in i mitt vardagsrum. Ger de vita väggarna en blålila färg. Kommer inte undan…:-) I mer än tio år har jag bott ute på landet där det enda ljuset såhär års är en liten enslig slinga som jag brukar hänga i granen utanför ytterdörren. Det här är något nytt. Jag erkänner, det är ljust, jätteljust! Men väljer jag att bostätta mig mitt på självaste ”Biblioteksgatan” får jag faktiskt skylla mig själv. Eller hur? Tröstar mig med att elräkningen antagligen kommer ligga lägre fram till julstöket är över…:-). Mina egna lampor får vila.

Det mest märkvärdiga i allt är att jag går och köper julpynt och julklappar iklädd short och flipflop. Slipper svettattacker varje gång jag går in i en affär och kan avsluta julshoppingen med ett bad<3

Med november kommer också grönskan och fukten. Den lilla grönskan som finns är vacker och efterlängtad. Fukten är intressant och antagligen har vi ännu inte fått känna på den fukt som komma skall…men småblöta sänglakan talar om att det är på gång:-)

Nu laddar vi för några lediga dagar då skolan är stängd. Dagar som vi fyller med bland annat golf, vandring och afternoon tea. Mer om det sen!

Il-poter ta ’issa

/Sus