På med promenadskorna idag:-)

Jag vet att det är helt odugligt att klaga på värmen. Jag klagar inte men den är just nu helt overklig! Har upplevt extrem värme vid fler tillfällen tidigare men aldrig tidigare i denna klass:-). Ja, ska va i ångbastun då. Föresten en väldigt bra liknelse. Nöjd med den! För övrigt min absoluta favoritbastu. Älskar att ligga där och läsa tills svärtan på den tryckta texten börjar smälta ihop och sidorna, en efter en, lossnar från sin rygg. När det blir precis sådär lite jobbigt varmt på kroppen. Då tankarna inte längre tänker klart, tar jag min handuk och går ut. I kylan. Nu försöker jag alltså leva vardagsliv i ångbastun. Det går inte riktigt lika bra. Är inte riktigt lika skönt och avkopplande. Hjärnans tankeverksamhet och kroppens rörelser går ner på halvfart. Trodde aldrig jag skulle bli bästa vän med hen air condition! Jag som har mitt kontor hemma vilket betyder att jag kan (borde) sitta ute i solen med utsikt över havet och skriva, sitter nu instängd på dotterns rum med ac’n på 19 grader. Allt för att kunna tänka klart för en stund…..  I-landsproblem på hög nivå! Ska jag  välja värme eller kyla? Egentligen borde jag väl leva som jag lär. Det vill säga- ta seden dit jag kommer och åter sätta mig ute i värmen. Svettas och lära mig (hjärnan) tänka klart i värmen! Riktigt spännande blir det när vintern kommer med samma fukt men kyla i luften. Då ni!

Idag är det World Carfree Day (Internationella bilfria dagen). Dagen har uppmärksammants världen över sedan 2000 genom att bilister uppmanas att inte använda bilen under ett dygn. Uppenbarligen har budskapet inte nått Malta:-) I alla fall inte runt där jag bor. Här är det full fart på bilarna som vanligt. Har letat för fullt på webben med förhoppning om att hitta någon händelse som visar att dagen uppmärksammas. Utan resultat! Mitt bidrag är väl inte heller att skryta med. Började WCD med att lämna mina barn vid skolbussen. Tog på mig gympaskorna och gick till diverse platser idag istället för att ta bussen. Kommer ta bussen till tjejernas fotbollsträning ikväll. Dock tycker jag det är ett mycket bra initiativ med WCDagen. Om inte annat för att påminna oss vuxa om hur lata vi är! Hur miljön får sopa upp efter oss och lida över vårt nonchalanta beteende. Våra unga vuxa de VET redan! Dom är kloka nog att förstå. Låt oss inte förstöra denna klokhet.

Det ligger väldigt nära tillhands att välja den enklaste vägen, i det här fallet bilen. Egentligen helt onödigt! Speciellt här på ön där inget avstånd är lägre än att några tramp med cykeln kan ta dig till önskad plats. Nej, blir vi kvar här på ön till nästa WCD får jag se till att engagera mig i detta. Herregud dom som är så sjukt bra på att fira här på ön. Varje helgon firas och uppmärksammas ju med ett fyverkeri som inte heter duga! I klass med dåtidens ”Vattenfestivalen”. Ni minns!?

En dröm- ett bilfritt Valletta!

En dröm- ett bilfritt Valletta!

När det är dags får jag ta min lilla kommun Vaxholm till hjälp:-) Där uppmärksammas denna dag stort:-) Kommer kalla evenemanget

Ö HJÄLPER Ö:-)

 

 

 

 

 

Mr cockroach

Mr cockroach

Slutar denna gång med att presentera mitt lilla husdjur….hen bor än så länge på balkongen. Och så får det nog bli om familjen får bestämma:-)

Fil-sħana!

/Sus