Papperslösa samhället är INTE här…

Herrejisses! Har suttit och fyllt i blanketter hela dagen idag. Jag överdriver verkligen inte om jag säger att jag har skrivit min namnteckning och adress 15 ggr bara idag! Allt som man tycker borde kunna skötas via några knapptryck på datorn blir istället en process som tar minst två arbetsdagar (effektiv tid) att slutföra. Först letar jag upp på diverse hemsidor vad som krävs av mig. Sen letar jag upp rätt blankett för respektive ändamål. Därefter ska blanketten fyllas i OCH skrivas ut. I vissa fall blir det senaste i omvänd ordning. Dvs först skrivas ut och sen fyllas i. Slutligen ska blanketten ner i ett kuvert och fraktas till brevlådan! Detta bekräftar att samhället fortfarande använder datorn (och internet) som skrivmaskin istället för ett praktiskt, multifunktionellt verktyg.

Vi pratar ofta om att vi är ”fast i ekorrhjulet”. Oftast brukar det i vardagsdiskussioner då handla om jobb, skola, aktiviter mm som gör att vi känner att allt snurrar på i allt för snabb hastighet. Visst är det så men när jag nu sitter med en lång lista på myndigheter, skolor mm som ska kontaktas inför flytten så känner jag att dessa måsten också är en bidragande del till ”ekorrhjulskänslan”. Det handlar om skolor, abonnemang (tv, mobil, tidningar, licenser, träning mm), försäkringar, post, sjukvård mm.

Äsch, jag kör på! Ser det som värsta materialistiska detox kuren! Bort med kläder, saker, abonnemang och annat strunt som egentligen inte behövs! Det är ju SKITKUL att rensa!

Tycker barnen också… – kolla här!

Bonswa (uttalas BÅN- soa och betyder god kväll:-)

/Sus

 

  • Björn Holmberg

    Hahahahahaha, kul att se när kidsen ska packa….