Söndagshäng<3

Skönt söndagshäng har infunnit sig. Just hemkommen från en eftermiddagssnorkling med F. Eftermiddagarna är helt magiska, precis sådär ljumna som vi svenskar gillar. Svensk sommarvärme helt enkelt. M och tjejerna är och tränar golf. F placerad i soffan med datorn i knät och lurar på. Gossen har äntligen fått tag på hans bästaste bästaste Tora på skype. Dom sitter och spelar spel tillsammans online. Känns så naturligt. Precis som tidigare, när Tora satt bredvid honom (fysiskt). Jag som är lite rättvisenörd kommenterade att ska ni inte byta nu? Kanske Tora kan spela en stund? Reaktionen jag fick av de båda var tydlig. Här behövdes inga ord (om blickar kunde döda….:-)) Förstod att mina kommentarer var helt onödiga….. Tog mig istället en Cisk ur kylskåpet och intog högt fotläge i mina nya möbler på balkongen med Ben Folds i lurarna.  Ja, inte har jag köpt några möbler. Dom kom vår hustomte med. Det är för jäkla skönt att hyra bostad. När något går sönder ringer jag och är det något jag saknar lägger jag huvudet på sned och ber snällt! Fick också en torktumlare idag. Inte för att han förstod vad jag skulle med den till men det spelar ingen roll. Jag får mjuka handdukar och slipper hänga 100 par strumpor på tvättlina!

Har privatchaufför numer! Perfekt. Två dagar i veckan tar han med mig ut på utflykter runt Malta. Olika platser varje gång. Nä, så långt har det inte gått:-) IRL är det M som kör bilen. Vi har ju ännu inte bestämt oss för om vi kommer behöva bil eller inte. Det mesta är inom räckhåll men två dagar i veckan tränar vi golf. Visst, det är inte lägre än att en cykel skulle räcka för att ta sig dit men ni som har erfarenhet av detta mad house (dvs trafiken här på ön) förstår ganska snart att cykel inte är att tänka på. I början valde vi taxi men sen slog det oss att hyr vi bil kan vi ju passa på att se ön samt göra div ärenden just dessa dagar. Nu är det ju så att ön inte är speciellt stor så snart har vi utforskat det som utforskas kan. Får återkomma om vad vi vi hittar på vidare under våra mobila dagar….:-). Senast tog turen oss till Marsaxlokk. En liten fiskeby på sydöstra Malta. Viken kryllade av färglada fiskebåtar i olika storlekar. Lantis som jag är var lugnet och tystnaden som andades i byn en skön kontrast till stadskärnan Sliema (där vi bor). Efter en pasta vongole var det dags att hämta upp kiddozarna för vidare färd till golfbanan.

 

Söndagshäng i Valletta

Söndagshäng i Valletta

Helgernas innehåll och schema har klart förändrats sen vi flyttade till ön. Promenader i höstskogen med önskan om fulla korgar med svamp, golfrundor med bagen fylld med mössa och regnbyxor, myskvällar framför brasan och 20 min biltur till närmaste gym. Har bytts till, båtfärd över till Valletta, snorkling med önskan om att möta största benfisken någonsin (not:-)), gångväg till SUPYoga på havet och  sena middagar på terassen under stjärnklar himmel med ljumma vindar.  Vet inte vilket som är bättre eller sämre. Allt har sin charm. Fast just nu trivs jag väldigt bra med det nya innehållet! 🙂

Blev så lycklig idag när jag var i affären och fann något som jag planerat lägga en stor beställning på (från Sverige). Men du skulle ju ta seden dit du kom, Sus….! Ja, riktigt. Men efter att ha planerat, handlat och lagat matsäck till tre barn i tre veckor erkänner jag att det finns saker som underlättar i vardagen. Som jag har saknat. Kryddmix till en rad olika wokrätter! Galet å ena sidan att sakna något så osvenskt från Sverige. Härligt å andra sidan hur multikulturella vi är i Sverige (och vill/hoppas få fortsätta att vara:-)). Nu stod dom där gömda i ett litet hörn. Tjejen i kassan gav mig en undrande blick efter hon hade ”bipat” ett antal mixar på bandet. Länge leve wok’en!

Mintix jekk ikun hemm xi faqqiegħ li jittieklu f’Malta?

/Sus

 

This entry was posted in Bo, Malta.