Uppladdningen har börjat

Jag gillar att skriva. Lite extra roligt är när syftet med skrivandet varierar.  Allt som oftast när jag skriver så har jag en mottagare i tanken. En person eller en nischad grupp. Det innebär att jag anpassar språk, innehåll och tonalitet efter mottagare. Inget konstigt med det! Bloggandet gör mig dock lite förvirrad. Speciellt denna blogg som inte har något fast tema egentligen. Ni är ju några stycken (ganska många idag vilket är superkul) som hänger med här. Problemet är att jag inte har en ANING om vilka ni är. Vad ni har för intressen, var ni bor, hur ni mår, vad ni gör, varför ni läser bloggen, vad ni vill få ut av att läsa den…..osv! Det som händer när bloggskrivarlusten kommer över mig är att personer jag känner dyker upp i huvudet. Personerna skiftar beroende på ämne. Ibland är det mor och far:-), ibland är det nära vänner och är det ett specifikt ämne som fastnat, som jag funderar på så händer det att jag plötsligt befinner mig i ett rum diskuterandes med en grupp människor! Pratade med en van bloggare om detta och hen menade äh, passa på att skriva för dig själv! För en gångs skull behöver du inte tänka på alla andra. Det här är din blogg och du skriver för dom som vill lyssna:-). Ok, det är nytt för mig men låter både klokt och tilltalande! Så får det bli!

Nu är det gjort! Anmälan är inne. Jag som aldrig har haft suget efter att delta på diverse tävlingar. Aldrig sett det som en motivationshöjande morot. Speciellt inom idrottsområdet så  har viljan till träning alltid funnits där ändå.  Att i flera månader innan, ta ett beslut om att jag just denna dagen ska vara redo för att ställa upp i en tävling.. Bara tanken stressar mig. Rent allmänt tycker jag mindra bra om att planera saker för långt i förväg. Herregud, vem vet hur livet ser ut om 6 månader? Erfarenheten säger att jag inte har en aning om det. I alla fall min erfarenhet:-) Men nu står det där, inskrivet i kalendern. 22 februari 2015 Malta Marathon. How come? Vet inte. Kanske är det är den sköna värmen eller bara en funktion av allt annat nytt som jag nu upplever. Att det bara gick av farten. Nå, nån gång kanske jag ska växa upp och planera lite mer. Eller inte!

I och med att anmälan gick igenom började också uppladdningen! Springrundan blev lite extra långt idag.. tog mig till och runt Valletta. Med ryggan fylld med vatten, mobilen laddad med poddavsnitt och löparskorna på, upplevde jag staden. Fantastiskt sätt att göra sightseeing på. Med lite SUPyoga och regelbunden löpning kommer det här nog att gå bra:-) Fortsättning följer! Tar självklart gärna emot tips från er där ute som har efarenhet av långlopp!

Åh, vad jag trivs att bo centralt! Lika vackert som det är att bo på landet (som jag gör både i Stockholm och i Skåne), lika bekvämt är det att bo mitt i stan. Inför vår flytt till ön tittade vi på både hus och lgh. Många kvällar satt vi och funderade. Bollade för och nackdelar mot varandra. Tillslut kom vi fram till att ska vi nu förändra allt annat, skolor, jobb, land mm varför inte passa på att förändra boendesätt på samma gång. Glad är jag för det! Tror hela familjen håller med. Det var liksom dags. Barnen är relativt stora och mår bra av att kunna röra sig mer fritt. Gå ut och upptäcka saker när andan faller på. Och vad TID vi sparar! Numer är det egentligen bara den onödigt långsamma hissen som snyltar från min dyrbara tid:-). Lite extra lyxigt är tennisen som vi numer har på grannhusets tak. Från balkongen kan jag sitta och njuta av barnens framsteg:-) Själv spelar jag i en grupp med fyra tjejer. Eller damer som jag bör säga enligt min tränare…..;-) Tränaren är maltes men det visade sig att hon precis köpt hus i Sverige:-) Ett hus i Baskemölla. Spännande att höra hennes (förskönade) bild av Sverige,  maten är billig, köpa hus är billigt, det finns mycket jobb och det är otroligt vackert. Det sista kan jag väl köpa men annars vet jag inte om jag håller med. Speciellt inte efter att hon bett mig att läsa igenom hennes avtal som hon fått av mäklaren (på svenska) och visat mig bilder på huset. Mm, fint och dyrt och väldigt, väldigt ödsligt 8 månader om året….. Vad ska man säga?:-)

bild 3 (13)

Från min balkong

Här på ön går vi mot vinter. I alla fall enligt malteserna. Vissa uteserveringar plockar in sina utemöbler. Beachklubbarna som ligger med jämna mellanrum längs kusten har stängt för säsongen. Skyltfönstren fylls med dunjackor och vinterstövlar. Det blir så påtagligt att, har man inte årstider så skapar man det. Sen att temperaturskillnaden går från +30 till -20 eller från +35 till +25 spelar inte så stor roll. Det är själva temperaturskillnaden som är grejen:-) Själv tycker jag att det börjar bli riktigt behagligt. Ett bra ”svensksommar” klimat. Precis lagom. I den här familjen kommer flipflop och shorts stanna på ett bra tag till…..dock tog A på sig tights häromdagen till sin stora glädje. Ännu en gång spökar de fastvuxna rutinerna, i oktober är det dags att klä kroppen med varma kläder…

bild (5)Har ju hört att det KAN regna här på ön, mycket, men än så länge inte sett skymten av något regn. Nja, kanske någon droppe nån gång. I natt fick jag dock uppleva skyfallen. Jisses! Fönster och dörrar stod på vid gavel. Tvättstugan som visserligen är utomhus men tack vare vädret hittills används som ett ”vanligt” rum var översvämmat! Kläder, väskor, skor ja allt ni kan tänka er som stuvas undan (göms) i en tvättstuga var absolut dyngsurt! Väcktes av att blixtarna en efter en lyste upp hela rummet. Kände mig omringad. Plötsligt blev ö- känslan så tydlig. Här är jag på en liten, liten ö mitt i havet, omringad av alla dessa blixtar…! Med tanke på barnens tidigare reaktioner på åskväder tog jag och M med oss täcke och kudde och knallade ner till barnens rum. Möttes av rätt coola ungar eller som F uttryckte det  bor vi ju i en lägenhet som är byggt av sten med vatten runt omkring hela ön. Det här lugnt! Hm, är det det de får lära sig i skolan kring åskväder och säkerhet… Själv är jag inte riktigt lika cool när det kommer till åskväder. Kryper gärna ner under täcket med kudden över huvudet… Nu är det så att det är bara att vänja sig. Vi väntar rageweek:-)

Haha, ny upplevelse- att tvätta fönster. Typ skyltfönster! De fönster som vätter ut mot vägen sköter tydligen någon firma men dom andra får vi fixa själva. Jisses, nu räcker det inte med en liten trasa och handskrapa. Nej, nu kommer stora utrustningen fram. Ärligt, det var rätt kul faktiskt:-) och resultatet blev toppen! Tydligen roade jag samtidigt människor runt omkring mig:-)


Finaste helgen till er alla! (Weekend ifjen lilkom ilkoll)