Vänlig men bestämd…..

Skönt, nu är vi fem igen! M var på resande fot hela förra veckan och det känns…:-) Inte längre fysiskt då barnen har blivit så stora och självständiga nu. Värre var samma situation för ett antal år sen då jag hade tre blöjbarn att rodda själv. Då behövdes minsan ingen personlig tränare eller styrkepass. Det skötte sig själv. Fitness på hög nivå:-). Nej, istället är det det mentala som får jobba. Hjärnan jobbar 100%,  24/7. Brukar tänka på de ensamstående föräldrarna vars liv alltid ser ut så. Speciellt dom som inte gjort ett aktivt val, valt ensamheten utan dom som av andra orsaker befinner sig där.  Stor eloge till er!

bild 1 (12)I lördags var det då äntligen dags för F att ta upp basketen igen. Som han väntat! Med den rätt opumpade bollen under armen tog vi bussen till Pembroke. (Tänker att det kanske hade varit smart att bo kring det området med tanke på att vi framöver kommer åka dit typ fyra gånger i veckan fram och tillbaka….) När vi tillslut hittade huset där basketklubben håller till var vi redan 15 minuter sena. Dock var F humör fortfarande på topp:-). Träningen var i full gång såklart men F fick ett fint mottagande och visades in på plan. Sen börjar cirkusen… Det första som händer är att tränaren totalt dissar F boll. To big! säger tränaren och kastar iväg bollen mot mig. Samtidigt ger han mig en skarp blick som jag förstår betyder  hur kan du ge gossen en för stor boll….! Opumpad är den ju också herregud! Tur jag i alla fall lyckas fånga bollen så jag slipper skämma ut mig mer än nödvändigt bland de andra föräldrarna som sitter och beskådar händelsen. The training goes on och jag ser ganska snart på F att detta är INTE vad han tänkt sig! Eller, det är INTE som i Täby basket!

F inser genast att han bytt basketträning med en supercool tjej som tränare. En tjej som med mjuk, vänlig röst, pedagogiskt inkluderar alla spelare i träningen. Som hyllar individualismen och på ett tillåtande sätt accepterar alla spelstilar på plan. MOT en man som med hög (dock inte otrevlig…) röst skriker och gormar. Ställer gossarna i led. Rättar till varje liten del på kroppen som inte står rätt och auktoritärt klappar dom på huvudet när dom gör rätt (enligt honom). Ujujujuj, ännu en gång får jag bita mig i tungan och påminna mig om att vi är olika, vi lär ut olika, vi har olika syn på pedagogik, vi har olika syn på auktoriteter och att vara auktoritär osv….. Med käck min och glada vinkningar peppar jag F på avstånd. Efter en och en halv timma går jag därifrån med en son som klart och tydligt talar om för mig att han är livrädd för tränare. Att benen darrar av alla ”sitta mot väggen övningar” och att han ALDRIG kommer sätta sin fot där igen! Jag lyssnar och nickar förstående. Säger vi måste ge det en chans. En gång är ingen gång, två gånger är en gånggång. På torsdag provar vi igen och då får du gå med pappa…;-). Phu! Bollen fick vi pumpad i alla fall!

bild 2 (14)

Hade lovat barnen spakväll hemma under veckan. Tiden sprang iväg och plötsligt var det söndag. Här innebär söndag stängda affärer vilket resulterade i att vi fick skapa diverse produkter själva till vår spakväll! Kreativiteten flödade och efter diverse diskussioner hade vi bestämt oss. Det blev tre masker. Rengörande, återfuktande och anti age:-) Äldst och yngst valde anti age för säkerhets skull.  Galet mycket skratt och skoj hade vi.

Hemma spa

Hemma spa

Söndagar är ”golfdag”. Då jag var själv denna gång fick jag med mig hela gänget. F som inte är superintresserad av golf hängde med för första gången men var noga med att packa sin väska med dator, sladdar, och mus för att försäkra sig om att inte behöva gå runt med oss på golfbanan…..

Grönt, lugnt och fridfullt!

Grönt, lugnt och fridfullt!

Väl där placerade vi honom i klubbhuset med dricka, toast och wifi:-) Gick ingen nöd på honom kan jag lova. Klubben osade skön stämning tack vare Ryder cup som visades på helskärm. Påminde om en fullsatt engelsk pub under söndagarnas ligafotboll. Enda skillnaden var att här skreks det för full hals när putten gick vägen, bollen gick i hål istället för mål:-)

bild 1 (13)

På kvällen blev det rena julafton! Eller snarare Fem myror är fler än fyra elefanter…Som allas vår käre ”Brasse” fiskade M upp ur väskan från Sverige allt från kaviar till skateboard! Allt lika efterlängtat! bild 3 (12)

bild 2 (15) I morse njöt jag kungligt av rostat, grovt finskt bröd med kaviar och gurka<3

Nhar it-Tlieta kaxxi tagħna finalment jaslu …..

/Sus