Väntan….

Dom två senaste veckorna som har gått placerar sig klart som topp 10 på hysteriska veckor i mitt liv. Satt med Andrea och summerade sista veckan och listan är imponerande:-) Grönan,  fem golftävlingar (två vinster), två kalas hemma, tandläkare, frisör, två middagar borta och bilen har gått varm till och från destinationer som Troxhammar och Ljusterö…Dock är det skönt att tiden fylls av andra aktiviteter än bara väntan på att dagen ”flytt” ska komma. Efter att kartongerna blev hämtade i tisdags så hände något med barnen. Plötsligt blev alla tankar och allt prat väldigt konkret. Allt blev liksom på riktigt. Inte alls lika cool inställning längre.  Fjärilarna i magen som legat slumrande har nu väckts till liv. Jag förstår dom. Har lite samma känsla. Varje kram som jag givit/fått under veckan av släkt och vänner har varit lite extra hård och lång. Jag har försökt stanna upp i mötet och ”snott” åt mig lite extra av den fysiska kontakten. Den kontakt som jag kommer sakna mest. Kommunicera verbalt är ju idag inga som helst problem. Däremot kan ingenting ersätta den fysiska kontakten människor emellan.  Äsch,  skype’en får gå varm och så hoppas jag på många besök:-). Första besöket är faktiskt redan inbokat. Dr Christof med sällskap kommer redan dag 10!

Annars har jag redan fått mitt första uppdrag på Malta. Känns spännande. Parallellt med det sitter jag och lägger upp en terminsplanering för min elev i åk 4 som jag ska undervisa i svenska språket.  Kommer bli en tuff termin för unge herr Felix med mor som mentor:-). Passar på att tacka för alla tips jag fått från mitt kloka lärarnätverk gällande litteratur. Tillslut blev det Arvtagaren av Mårten Sandén. Blir perfekt underlag till läsförståelsebiten.

Idag spelar Filippa KM och sen packar vi det sista. I morrn kommer taxin i ottan!

Jieħdu ħsieb tal inti (ta hand om er)

/Sus

Felix fixar pannkakor till brunchen.

Felix fixar pannkakor till brunchen.

image (5)

Brunchande tjejer!

 • Björn Lindgren

  En liten lustig poäng i sammanhanget är kanske att min son Mårten Sandén – som enligt ovan fått bidra med underlag till läsförståelsen – själv gick i skola på Malta (Stella Maris, Gzira) under läsåret 1976/77. Roligt att läsa om era maltesiska upplevelser.

  • susannekonig

   Vad roligt att du har hittat hit! Otroligt vilket sammanträffande med din son och Malta. Kanske var det då meningen att vi tillslut skulle välja just den boken:-) Fanns fler i samma serie vad jag minns!
   Hälsa sonen och tacka för en bra ungdomsbok!