Vardagsliv på en ö i medelhavet

Var inte sen på att erbjuda skjuts när dotter skulle in till stan och träffa kompisar:-) Perfekt tillfälle att fly  kartonger och flyttkaos en stund. Hemma går det liksom inte att lägga sig i hängmattan utan att känns sig onyttig.

På vägen in i bilen konstaterar Filippa att vi vid den här tiden om en vecka bor på Malta… Hon menar hur lite vi hinner fundera och planera mer än en vecka framåt. Hemma är vardagen i full gång med ..ja ni vet..ALLT! Lite synd kan jag tycka. Kan sakna känslan av gemensam längtan och förväntan som lätt kommer i skymundan p g a aktiva dagar. Får inte plats. Passar inte in i lapptäcket.

Själv är jag en tänkare. Har ett behov att hitta tänkarstunder i vardagen. Som ”gammal” pedagog ser jag skolstarten som första dagen på det nya året. Rent personligt kör jag alltså typ brutet räkenskapsår. Vid denna tid tänker (läs drömmer) jag om allt jag ska hinna med göra just i år. Allt nytt jag ska prova och lära mig. Denna känsla är lite extra stark nu när jag och familjen ska byta vardagsmiljö. Vet inte om det är medelhavsklimatet eller okunskapen om landet som gör att listan på ”ska göra” har ett lite annorlunda utseende denna gång. Typ dricka morgonkaffe på kafé, yoga varje morgon, läsa tidningen varje morgon, läsa minst en bok i månaden (på engelska), lära mig crawla, laga ny mat och självklart HA ROLIGT PÅ JOBBET:-). Haha egentligen är jag bara än så länge lyckligt ovetande inför det faktum att jag istället kommer trösta gråtande barn som inte vill gå till skolan, som tycker att läraren pratar konstigt eller som tycker maten i skolan smakar konstigt. Svära över att vår air condition inte fungerar, att det är så jäkla svårt att köra på vänster sida mm. Lovar att jag kommer få anledning att återkomma till detta väl på plats:-)

Fikatiden är slut. Dags att köra taxi hem:-) Jag säger bara kompli dritt il – quddiem (uttalas: dritt il – CHOD -diem). Fortsätt RAKT FRAM på maltesiska.

/Sus

bild 2

Barnens kartonger: 100 nagellack, 20 mascaror, 20 väskor, basketbollar……

Min packning: torkade trattisar. För tillagning av exotisk mat på Malta:-)

 

  • Jessica Langels

    Google translate har sina begränsningar… ”de’ bar’ å’ åk” 🙂

  • Jessica Langels

    biss jmorru